Carly Verkerk-Wassenaar

Carly Verkerk-Wassenaar, eigenaresse van DamovesDamoves Peuter- en Kleuterdans is ontwikkeld door Carly Verkerk-Wassenaar.

Carly volgde haar vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde af aan de Theaterschool, opleiding Jazz-Showmusicaldans in Amsterdam. Vervolgens danste zij drie jaar in Rick Odums’ ‘Les Ballets Jazz’ in Parijs.

Carly werkte met peuters op een kinderdagverblijf in Amsterdam, geïnspireerd door dit werk in combinatie met haar passie voor dans begon zij 10 jaar geleden Dans Peuter Dans en wat later voor de kleuters Dans Kleuter Dans.

“Jonge kinderen vinden het heerlijk om de spotlights op zich gericht te hebben, sommige kinderen vinden dat iets minder eenvoudig. Maar wanneer het juist dat verlegen kind lukt om na een paar weken zijn lijf te leren kennen en zijn schroom te overwinnen, dan gebeurt er iets waar ik als dansdocent geen genoeg van kan krijgen… Het kind wordt door de groep beloond met een enorm applaus, je ziet zo’n kind bijna letterlijk groeien. De docentes werken samen met het kind aan het zelfvertrouwen en dat komt dan buiten ‘in de grote wereld’ beslagen ten ijs!”

Inmiddels heeft Carly alle activiteiten ondergebracht onder Damoves, want Amsterdam Moves!