Damoves.shop: The Making of…

Carly Verkerk-Wassenaar -

Op een zonnige vrijdagochtend in maart is het dan zover, wiebelend op de vol-met-spullen geladen bakfiets, op weg naar De Pijp. Tussen de spullen die op de foto gaan zit ook nog ergens Juul, mijn eigen kleuter van zes die model gaat staan. Zelf denkt ze dat ze een modeshow gaat lopen, een fotoshoot voor balletpakjes zonder te bewegen, gaat er blijkbaar niet in bij haar.

Onze shootlocatie voor vandaag is Nina Kool’s Ninour in de Eerste Jan Steenstraat, op steenworp afstand van de dansstudio. Nina’s dochter zat ook bij ons op peuterdansles, topkind, super fotogeniek, maar zij kon vandaag helaas niet op de foto want heeft nét haar eerste wenweek op school.

Maar we hebben vijf andere topmodellen! Twee jongens van drie, twee meisjes van twee en Juul (zes, dus ja guilty, spijbelen!).

De verwarming heeft op deze frisse lentemorgen even tijd nodig om op gang te komen. We pakken het groots aan. De visagist is er al, heeft geen idee wat hem te wachten staat, want hij werkt normaal alleen met volwassen modellen. De fotografe is er! We pakken alle spullen uit, schattige koffertjes, houten vliegtuigen, auto’s en babushka’s die vandaag met de kids op de foto gaan en zetten een grote schaal met popcorn en goodie-bags klaar.

De kids komen binnendruppelen… Vijf stuks en, zoals vooraf besproken, zonder snottebellen en verkoudheid 😉 Hoezee! Let’s get started…

Het eerste peutermeisjesmodel gaat met een dikke deken om zich heen in de make-up. Niet dat de kou haar iets deert. Stuk voor stuk zijn de modellen binnen no time ontdooid want geschminkt worden op vrijdagochtend om negen uur hey: dat is echt wel heel cool!

De visagist acteert op een manier waarop het lijkt alsof hij elke dag met kinderen werkt, stelt leuke vragen en lacht met ze. All fine.

Terwijl de mama’s de liefste en coolste dansoutfits uitkiezen, vallen de wachtende kids aan op de schaal met popcorn. De fotografe is aan de beurt om haar act op te voeren, en hoe! De kinderen kijken compleet op hun gemak in haar camera… Dan weer stoer, dan verlegen, supervrolijk of juist mega eigenwijs… Peuter-aandacht is limited, maar in dit geval leek niemand er genoeg van te krijgen. De jongens genieten er nét zo van als de meiden en testen voor het oog van de camera nog even het hippe houten speelgoed uit…

De reden dat we deze fotoshoot doen is omdat we dit jaar onze webshop openden. Een extra (vrolijke) service voor de ouders van onze leerlingen, wij zorgen dat je niet uren hoeft te zoeken naar de leukste danskleding voor je kind, maar hangen alvast wat setjes voor je klaar, waar jij dan uit kan kiezen. We hebben ook superleuke kindercadeautjes, zodat jij niet door de plensregen op de fiets naar dat cadeauwinkeltje in de stad hoeft, maar relaxed vanaf de bank iets moois kunt shoppen.

Damoves.shop opende zijn visuele deuren op één april, we hadden het razend druk sindsdien. De achter-de-schermen foto’s en het verhaal van deze dag zijn echt te leuk om niet te delen, dus bij deze alsnog.

Als je nú een dansoutfit shopt in Damoves.shop, koop je hem met korting. Daarbij ontvang je nog tot 31 december 2019 een extra 25% korting op een paar balletschoenen naar keuze: zwart, roze of goud! De korting wordt verwerkt bij je check-out.

P.S. denk je eraan dat Sinterklaas dichterbij is dan je denkt? Lieve schoencadeautjes shop je ook in de webshop en als jij te druk bent om erover na te denken, stellen wij een M of L Sinterklaas cadeaupakket voor je samen!

Foto’s: Daniella Rous

 
Top