Nieuw seizoen, nieuwe lessen…

Carly Verkerk-Wassenaar -

Stelt u zich voor… we stappen in de trein en beginnen te rijden, op weg naar verschillende stations. Onderweg leren we over Nederland: Over de geschiedenis, toekomstdromen, de stad waarin we wonen. We leren over Europa: Andere landen, andere uiterlijkheden, andere meningen. We leren over Afrika, Amerika of Azië: Over gebruiken, tradities en beweging. Door te leren over anderen, leren we ook over onszelf: over thuis, waar ben je opgegroeid, wat vind je fijn om te doen, waar krijg je energie van, wat maakt je enthousiast?

We werken ondertussen steeds toe naar een nieuwe dansstijl en eenmaal aangekomen op een station leren de kinderen meer specifiek over die dansstijl. We nodigen een gastdocent uit omdat die ons meer kan vertellen over die dansstijl en ons de bewegingen die daarbij horen kan leren. Denk aan bijvoorbeeld hiphop, moderne dans, streetdance, tapdans, pantomime, ballroomdans of musicaldans.

Deze nieuwe lessen draaien om dans, presentatie en beweging. We werken op een manier waarop de kinderen zich bewust worden van hun eigen lichaam, de zintuigen, hun energie en intuïtie. Maar ook van hun omgeving en hun persoonlijke kwaliteiten. De kinderen worden zich bewust van andere culturen; belangrijk in de stad, en van andere landen over de hele wereld. Ze leren hun persoonlijke dromen te verwezenlijken, want in dans is alles mogelijk! We helpen de kinderen van hun fantasie werkelijkheid te maken.

Vanaf september 2013 slaan we met de 6+ lessen een nieuwe weg in. Net zoals in de peuter- en kleuterlessen, bieden we voor de leeftijdsgroep 5,5-8 jaar een uniek eigen programma aan. De lessen musical en streetdance gaan over in deze nieuwe lessen, alleen klassiek ballet blijft in de huidige vorm bestaan op maandagmiddag.

Is er ook een eindstation? Nee. Dat is juist het bijzondere van deze lessen, je kunt op elk station instappen en met ons meerijden, je zult zien dat de stations die je gemist hebt weer terug komen, met een andere gastdocent, of juist dezelfde omdat die ons nóg meer kan leren. Onderweg werk je steeds op je eigen manier met de vaste docent aan je eigen danswereldreis.

Het spreekt voor zich dat de oudste kinderen op een veel stoerdere manier les krijgen, vandaar de nieuwe stoere naam bij deze nieuwe lessen: ‘Damoves’, want Amsterdam Moves!

 

 
Top